Latency Issue - October 27, 2020

Discussion in 'Announcements' started by Mepps, Oct 27, 2020.

  1. Mepps Sr. Community Manager

    Hi all. Apologies, but some of you are likely seeing lag in-game today. We are working to resolve an external latency issue.
    • Like x 7
  2. Anak Panah Well-Known Player

    I am glad to read that you recognize the issue.

    It started on Friday evening (European time), but there were general internet issues around that time and I thought: Bad luck, it's weekend and this happens and it did all weekend.

    The problem was not present yesterday, but this afternoon (European time) it reappeared.

    This was the worst lag I have ever seen in any game:

    I received loot from the Hydra bounty and then the visual battle continued for around a minute.
    Today all my powers went red (on cooldown) for like 10-15 seconds after one rotation.

    Reward received (see chat area) and Hydra still has 30% health
    [IMG]

    Kalibak and Steppenwolf down (see chat area) and they are still on their feet
    [IMG]

    I sincerely hope you will be able to fix the issue. Like this, the game is merely playable in areas not crowded.

    AP
  3. lllStrichcodelll Committed Player



    Maybe this helps in any way of tracking it down. There was a massive lag going on thats not being shown in the footage properly but you can at least get a taste of it while looking at my ability cooldowns (wich looks like it would be on my end but isn't).

    3 or 4 people were having this issue sometimes during these runs, but i had it from start to finish. Sometimes more, sometimes less but always present.

    Comparing this to "the big lag" of last year from Ps4 only, this time its more inconsistent in a way of it being sometimes completely gone but then reappearing rather quickly. It also affects some PC players this time but way less than it affects PS4 players.
  4. Lonn Jordan New Player

    For I guess the last 3 days or so after I play the game for about an hour the game starts freezing and the voice is like Max headroom where it freezes and keeps repeating. Is the latency issue what is causing this? I have to exit the game and restart to correct it but then after about an hour it starts it again when I'm in a raid or alert.
  5. lllStrichcodelll Committed Player


  6. Mepps Sr. Community Manager

    I appreciate the videos and info! In this case, we know exactly what the problem is and *should* have it mostly sorted now.
    • Like x 2
  7. Mepps Sr. Community Manager

    This sounds like something different, but it would be interesting to know if it clears up after today's maintenance.
  8. lllStrichcodelll Committed Player


    Nothing changed on my end and a lot of others still lag quite a bit too.
  9. Fwames Well-Known Player

    I don't know if this is somehow connected but my gadgets toon sometimes cannot enter stealth or is immediately thrown out of stealth. Happens in and out of combat.
  10. SeriousQuestion New Player

    Hello Mepps, for me this problem is back now. The problem starts some hours ago, at about 9 am PT. I am on Ps4 Eu Server and have this latency problems again like it was in october. Can you confirm a new problem there ? I got confimation from some other players that they have this problems too, but not all players on Eu Server are affected. A good example is that i got loot from the open world boss fight, but the boss still shows 50% health for me.
    • Like x 1
  11. Anak Panah Well-Known Player

    Hi,

    for me the problem is also back. I just logged off since the visuals were again 10-20 secs behind what was happening. Unplayable.

    Here a traceroute to the forums since I don't know the address of the live server. Please don't mind the German inbetween, you get the idea.

    C:\Users\???>tracert forums.daybreakgames.com

    Routenverfolgung zu forums.daybreakgames.com [69.174.204.36]
    über maximal 30 Hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms fritz.box [MY ROUTER]
    2 7 ms 5 ms 5 ms p3e9bf013.dip0.t-ipconnect.de [62.155.240.19]
    3 7 ms 6 ms 5 ms pd9ef326e.dip0.t-ipconnect.de [217.239.50.110]
    4 7 ms 6 ms 6 ms pd9ef326e.dip0.t-ipconnect.de [217.239.50.110]
    5 7 ms 6 ms 6 ms lag-10.edge4.Berlin1.Level3.net [4.68.73.5]
    6 169 ms 162 ms 162 ms ae-1-3502.edge8.Denver1.Level3.net [4.69.219.70]
    7 159 ms 157 ms 157 ms SWITCH-COMM.edge8.Denver1.Level3.net [4.53.6.226]
    8 170 ms 169 ms 169 ms be176.las-n10s1-core1.switch.com [66.209.64.119]
    9 159 ms 158 ms 157 ms be11011.las-agg7s3-1.switch.com [66.209.72.14]
    10 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    11 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    12 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    13 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    14 * * ^C

    Here a ping with extended timeout.

    C:\Users\???>ping -w 10000 forums.daybreakgames.com

    Ping wird ausgeführt für forums.daybreakgames.com [69.174.204.36] mit 32 Bytes Daten:
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.

    Ping-Statistik für 69.174.204.36:
    Pakete: Gesendet = 4, Empfangen = 0, Verloren = 4
    (100% Verlust),

    You may want to show this to a network admin of yours.

    Regards,
    AP
  12. Anak Panah Well-Known Player

    Hi,

    for me the problem is also back. I just logged off since the visuals weree again 10-20 secs behind what was happening. Unplayable.

    Here a traceroute to the forums since I don't know the address of the live server. Please don't mind the German inbetween, you get the idea.

    C:\Users\???>tracert forums.daybreakgames.com

    Routenverfolgung zu forums.daybreakgames.com [69.174.204.36]
    über maximal 30 Hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms fritz.box [MY ROUTER]
    2 7 ms 5 ms 5 ms p3e9bf013.dip0.t-ipconnect.de [62.155.240.19]
    3 7 ms 6 ms 5 ms pd9ef326e.dip0.t-ipconnect.de [217.239.50.110]
    4 7 ms 6 ms 6 ms pd9ef326e.dip0.t-ipconnect.de [217.239.50.110]
    5 7 ms 6 ms 6 ms lag-10.edge4.Berlin1.Level3.net [4.68.73.5]
    6 169 ms 162 ms 162 ms ae-1-3502.edge8.Denver1.Level3.net [4.69.219.70]
    7 159 ms 157 ms 157 ms SWITCH-COMM.edge8.Denver1.Level3.net [4.53.6.226]
    8 170 ms 169 ms 169 ms be176.las-n10s1-core1.switch.com [66.209.64.119]
    9 159 ms 158 ms 157 ms be11011.las-agg7s3-1.switch.com [66.209.72.14]
    10 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    11 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    12 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    13 * * * Zeitüberschreitung der Anforderung.
    14 * * ^C

    Here a ping with extended timeout.

    C:\Users\???>ping -w 10000 forums.daybreakgames.com

    Ping wird ausgeführt für forums.daybreakgames.com [69.174.204.36] mit 32 Bytes Daten:
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.
    Zeitüberschreitung der Anforderung.

    Ping-Statistik für 69.174.204.36:
    Pakete: Gesendet = 4, Empfangen = 0, Verloren = 4
    (100% Verlust),

    I should add that pinging 1.1.1.1 works like charm.

    C:\Users\???>ping 1.1.1.1

    Ping wird ausgeführt für 1.1.1.1 mit 32 Bytes Daten:
    Antwort von 1.1.1.1: Bytes=32 Zeit=7ms TTL=58
    Antwort von 1.1.1.1: Bytes=32 Zeit=6ms TTL=58
    Antwort von 1.1.1.1: Bytes=32 Zeit=6ms TTL=58
    Antwort von 1.1.1.1: Bytes=32 Zeit=7ms TTL=58

    Ping-Statistik für 1.1.1.1:
    Pakete: Gesendet = 4, Empfangen = 4, Verloren = 0
    (0% Verlust),
    Ca. Zeitangaben in Millisek.:
    Minimum = 6ms, Maximum = 7ms, Mittelwert = 6ms

    You may want to show this to a network admin of yours.

    Regards,
    AP
  13. SeriousQuestion New Player

    Hello guys, we again have still big latency issues on Eu Server since Wednesday. Please at least confirm us that you are aware of this issues and you are working on a solution.
    • Like x 1
  14. Y3ti New Player

    Yes, i have the same latency... :S
  15. WilderMidnight Devoted Player

    Same on the usps.

    everything started off fine. then my powers went on permanent cool down. i was getting marks while the bounty fights were still going on. dc'd a few times at teleporters. lots of rubberbanding.

    also theres this:

  16. Mychillaa New Player

    i have the same problem since thursday its nearly unplayble ;/
    my skills also on permanent cooldown
    ppl flying around the map like crazy
    my camera buggs totally
    everything is loading feels like years

Share This Page